Salgó polc

Kreatív megoldások

Mindenkinek megvan a saját elképzelése arról, hogy milyen is számára álmai otthona, vagy legalábbis az, hogy milyen környezetben érzi jól magát. Ahhoz, hogy kiegyensúlyozottak legyünk, fontos, hogy az ami körül vesz minket a lakásunkban, az ösztönző, megnyugtató és harmonikus legyen. Nyilván nem könnyű ezt kialakítani, főleg akkor, ha nem egyedül élünk és nem csak egy ízlésnek kell érvényesülnie.

 

Használjuk az internetet inspirációk gyűjtésre

Napjainkban rengeteg weboldal foglalkozik lakberendezéssel, stílustrendekkel, ahonnan remek ötleteket szerezhetünk. A profiktól, a hobbi dizájnereken át, a saját magunk által elkészíthető tárgyakon át mindent megtalálunk. Természetesen nem kell ragaszkodnunk egy az egyben ahhoz amit ott látunk, elegendő, ha csak ihletet merítünk belőle, és a megvalósításhoz olyan dolgokat használunk fel, amit otthon is megtalálunk. Ez remek megoldásokat szülhet az újrahasznosítás, és a környezettudatos életmód szempontjából, nem utolsó sorban pedig költségtakarékos is. Remek érv lehet még mellette, hogy az elkészítésbe bevonhatjuk a család többi tagját is, így tökéletes közös program lehet a családnak.

 

Nem kell eldugni a salgó polcot

Csak azért mert az egy salgó polc, nem kell, hogy olyan helyre száműzzük, ahol senki sem látja. Ha új szekrény vásárlására készülünk előtte mindenképpen mérjük fel a pontos igényeinket, hogy hosszú távon is megfelelő-e számunkra a választott szekrény.

Nem minden a külsőségekről szól, sőt napjaink divatirányzata a lakberendezés terén éppen az egyszerűbb és praktikusabb bútorokat helyezi előtérbe. Ha sok dolgot szeretnénk a szekrényünkön elhelyezni, vagy fontos a könnyű és gyors szerelhetőség, mozgathatóság, vagy az alacsony ár, esetleg a minimalista vagy az indusztriál stílus rajongói vagyunk, akkor ne féljünk újítók lenni, és használjuk ki a salgó polcok kedvező adottságait a lakóterekben is. Előszobákban, irodahelyiségekben, fürdőszobában, szinte bárhol szükség lehet rá, és kis fantáziával könnyedén el is helyezhető. Mindezek mellett pedig azt sem árt szem előtt tartani, hogy a tárgyak vannak értünk, és nem mi a tárgyakért. Engedjük el a régi sztereotípiákat és merjünk formabontóak lenni, higgyék el, megéri.

 

Gyors és olcsó megoldás

Ön vagy gyermeke albérletbe költözik, esetleg új lakást, irodát vásárolt? Mielőtt újabb hatalmas költségekbe verné magát és kifizetne egy óriási összeget a drága fa, vagy a nem túl tartós farostlemez szekrénysorokra, gondolja át, hogy milyen lehetőségei vannak még. Állítson fel egy fontossági sorrendet, hogy mely szempontok melyeket előzik meg. Ha ezzel elkészült, garantáltan sokkal könnyebb lesz választani a különféle termékek közül.

Egy salgó polc olyan, mint egy üres papír. Tökéletes alapanyag, és bárki a saját igényei szerint alakíthat is a kinézetén, megjelenésén. Gyerekeknek, fiataloknak akár át is fújhatjuk valami vidámabb színre, a polcokra tehetünk bambusz vagy parafa lapokat, az oldalain elhelyezhetünk üzenő, vagy ékszertartó táblát. Választhatunk műanyag borítást az oldalaira és a hátuljára, ami tovább színesítheti azt. Egy salgó polc mellett nem kell attól félnünk, hogy a gyerekek összefirkálják, vagy megkarcolják, esetleg megvetemedik, elszíneződik. Ahogy azt már említettük, a jelenlegi divat trendek is a funkcionalitást helyezik előtérbe, a vásárlásoknál tehát a kényelem, a stílus és a praktikum dominál, ezért még csak magyarázkodnunk sem kell, ha nem a kamra, garázs vagy raktár lakója a jól bevált, stabil, megbízható salgó polc. Amennyiben később mégis lecserélné a bútorokat, a salgó polcnak akkor is remekül hasznát tudja majd venni más helyiségekben.

 

Amikor a tárgyaké a főszerep

Szinte mindenki találkozott már azzal a látvánnyal, hogy egy alapvetően mutatós sötétbarna szekrénysor mennyire beszűkíti a teret, és mennyire magára vonzza a figyelmet. Ha ezt szeretné valaki elérni, akkor persze ez remek választás. Egy ügyvédi irodába például kiváló és hatásvadász megoldás lehet, ellenben kisebb alapterületű, vagy modern, fiatalos környezetben nem túl praktikus. A salgó polcok átlátható szerkezetüknek köszönhetően, látványos és stílusos kiegészítőkkel felöltöztetve szinte láthatatlanná válnak. Így a polcra felhelyezett tárgyaké a főszerep és maga polc nem “nyeli el” azokat. A helyiség is világosabb, tágasabb marad. A kecses ezüst színű fém polcok nem uralják a teret, mégis karaktert adnak a helyiség megjelenésének.

 

 

Legyenek bátrak és kísérletezzenek. Egy kis kreativitással szinte bármi megvalósítható.

Ajánlott bejegyzések