Az ezerarcú salgó polc

Salgó polc

Jónéhány felhasználási területét ismerheti mindenki a salgó polcrendszereknek, azonban most szeretnénk néhány olyan helyet is említeni, ahol nagy hasznát vehetnék a praktikumának, mégis egyenlőre csak kevés helyen lehet találkozni vele.

 

Iskolák, óvodák, és bölcsődék

Az említett helyek közös jellemzője, hogy rengeteg dolgot kell viszonylag kis helyen, rendszerezetten tárolni, hiszen a hely mindhárom esetben a gyerekeknek kell. Akiknek pedig sok játékra, eszközökre, van szükségük, amit nem érnek rá a tanárok és a gondozók hosszasan keresgélni. Ami szintén nagyon fontos ezekben az intézményekben, az a higiénia.

A salgó polcok pedig remek lehetőséget biztosítanak az említett feltételek megteremtése mellett, hiszen könnyen és gyorsan tisztíthatók, rengeteg holmi tárolását teszik lehetővé, és rögzítés nélkül is kiváló a stabilitásuk. Mindezt kiegészítenénk azzal is, hogy ezeknek az intézményeknek a költségvetése nem feltétlenül engedi meg a drága bútorok beszerzését. Ami szintén a salgó polcrendszerek melletti érv, hiszen nagyon olcsók, könnyen összeszerelhetőek, és igény szerint (különösen a csavarmentes típusok) bővíthetőek, akár csak egy-egy polc elemmel is.

Ma már szerencsére az oktatási intézményekben megkezdődik a gyermekek környezettudatosságra nevelése. Ehhez remek lehetőség, ha maga az intézmény is környezetkímélő megoldást választ a berendezési tárgyak kiválasztásakor. A salgó polcok időtálló megoldást kínálnak, és szükség esetén teljes mértékig újrahasznosíthatók.

Méretek és magasságok sokszínűsége

Még egy nagy előnye, hogy különböző méretek széles választékában elérhető, úgy a magasság, mint a szélesség és a mélység tekintetében, így akkor is találhatunk megfelelőt, ha csak kicsi, szűk vagy keskeny helyek állnak rendelkezésünkre.

Ami még szintén praktikus tulajdonság lehet, hogy könnyen mozgathatóak. Amennyiben valamilyen okból (pl.: rendezvény, tábor, stb.) szabad téren lenne rá szükség, kényelmesen akár szétszerelés nélkül is mozgathatóak. Ezen felül pedig kiválóan ellenáll az időjárás viszontagságainak is.

 

A teljesség igénye nélkül igyekeztünk felsorolni a salgó polcok azon tulajdonságait, amelyek az említett intézményekben hasznossá tehetik őket. Legyen szó az osztályteremről vagy a csoportszobáról, az öltözőről vagy a folyósóról, a szertárról vagy a konyháról.