Fókuszban a mobilitás

Salgó polc

Gyors és egyszerű szerelhetőség

Talán nem sok magyarázatra szorul, hogy miért praktikus egy salgó polc, hiszen hosszú évek óta rengetegen használják raktárakban, telephelyeken. A háztartásokban mégis csak az utóbbi időben kezdik felfedezni a praktikumát. Mára már jellemzően a garázsokban, kamrákban, tárolóhelységekben sokaknál találunk salgó polcokat. Azonban mi azt szeretnénk elérni, hogy akár irodákban, vagy lakóhelyiségekben is szerephez jussanak, kiváló tulajdonságaiknak köszönhetően. Ezeket a tulajdonságokat szeretnénk most itt is kihangsúlyozni, hogy megkönnyítsük a választást. A salgó polcrendszerek könnyedén és gyorsan összeállíthatóak. Szükség esetén ugyanilyen egyszerűen szét is szedhetőek, vagy akár át is alakíthatóak kedvünk és igényeink szerint, különösen a csavarmentes típusok. Ez akkor lehet kifejezetten nagy előny, ha csak átmeneti jelleggel van szükségünk egy tárolórendszerre, vagy ha gyakran kell, például valamilyen külső helyszínre kihelyezni. Amellett, hogy salgó polcaink garantáltan nagy teherbírásúak és tökéletesen stabilak, igen könnyűek, ezért mozgatásuk nem igényel komolyabb fizikai megterhelést. Kényelmesen és gyorsan áthelyezhetőek, akár anélkül is, hogy szét kellene szedni. Másik rendkívül nagy előnye, hogy sokszori szét és összeszerelés, illetve mozgatás sem jár semmiféle minőségi romlással sem a megjelenésében, sem a használhatóságában. Ezt a tulajdonságát a kifogástalan minőségű rozsdamentes nemesacél alapanyagnak, valamint a precíz és szakszerű kivitelezésnek köszönheti.

Kompromisszumok nélküli használat

További fontos szempont, hogy a polcok közötti távolságot tetszőlegesen választhatjuk meg, a saját igényeink szerint. Mivel az elhelyezni kívánt tárgyak méretében hatalmas különbségek lehetnek, ha salgó polcot választunk a tárolásukra, nem kell semmiféle kompromisszumot kötnünk abban a tekintetben, hogy hogyan helyezkednek el a polcok, mivel azok elhelyezését vásárlóink igényeik szerint alakíthatják. Például, ha térelválasztó “aktív fal”-ként kívánjuk felhasználni, kényelmesen kialakíthatunk egy nagyobb részt a televíziónak. Kisebb tárgyak elhelyezésekor akár meg is duplázhatjuk a polcok számát. Ezzel a megoldással a hagyományos polcrendszerekhez képest, a salgópolcokkal két szekrényt kapunk egy helyen.

A látvány

A legtöbb embert feltehetőleg visszatartja attól, hogy salgó polcot vásároljon olyan helyiségbe, ahol annak megjelenése is fontos szempont, hogy sokakban a “raktárbútor” képzetet kelti. Az indusztriál, illetve a minimalista stílusok térhódításával ez a megítélés már változóban van, és sokan néznek már más szemmel ezekre a hasznos bútordarabokra, de szeretnénk elérni, hogy minél több emberben változzon meg ez a régi sztereotípia. Gondoljanak csak bele, hogy egy minőségileg kifogástalan salgó polc, bár lehet, hogy elsőre meglepő hatást kelt könyvespolcként, mennyivel kellemesebb látvány, mint egy olcsó pozdorja lapokból készült polcrendszer. Arról már nem is beszélve, hogy mennyivel időtállóbb bútorról van szó, ami a környezetünk védelme szempontjából sem elhanyagolható.