UGP S1 POLC
a csavarmentes salgó polc

UGP S1 a csavarmentes Salgó polc raktárról akár azonnal, országos kiszállítás és szerelés akár 1-2 munkanapon belül.

ugp-s1-polc-ket-mezo
 • Gyorsan szeretne megoldást találni a tárolási problémára?
 • Egy gyorsan szerelhető és olcsó polcra lenne szüksége?
 • Akár még ma?

Válassza a csavarmentes UGP S1 polcot!

A csavarmentes salgó polc, ahol már szükségtelen órákat tölteni az összeszereléssel, mivel nincs csavaros kapcsolat az oszlop és a polc között, hanem a polcokat egyszerűen csak az oszlop tartófülére kell akasztani.
A polcok kialakítása is merőben más, mint a csavaros salgó polcnál, mert a polcokat elöl és hátul is egy vízszintes tartógerenda merevíti a polclap alatt (ezt kell az oszlopokra felakasztani) és a polclap erre a tartógerendára ül rá. Így a polc teljes hosszában alá van támasztva (nem úgy, mint a csavaros változat esetén) ennek eredményeként a polc teherbírása is nagyobb. Magánszemélyek számára és ipari polcok, ipari polcrendszerek kialakítására egyaránt alkalmas.

icone prodotti

OLCSÓBB, mint a
csavaros polc

icone prodotti

Csavarmentes
kivitel

Budaörsi raktárunkból
azonnal elvihető

icone prodotti

A polcok 33 mm-enként szabadon állíthatóak

icone prodotti

Teherbírás
130-650kg/polc

icone prodotti

5 év
garancia

icone prodotti

TÜV és CE
minősítés

icone prodotti UGP

Országos
kiszállítás

MIBŐL IS ÁLL?

Keret
Keret

A két oszlopot merevítő pálcák kötik össze, egyenes és ferde pálcák (UGP S1 polc keret) ezt nevezzük keretnek. Keretek magassága: 2000, 2500 vagy 3000 mm, ami igény szerint persze vágható is.
(amennyiben nagyobb magasságra van szükség: 3000-9000 mm-ig, keresse kollégánkat)
A keret részét képezi a két talp is.

A keret oszlop olyan kialakítású, hogy az oszlop mindkét oldalára lehet polcot tenni (T lakú oszlop)
Egy keret teherbírása: 1500 kg!
A csavarmentes UGP S1 csavarmentes salgó polc keretek átadása alkatrészekben történik, így megkönnyítve az elszállítás módját.

A komplett polc polctartó gerendákból és polcpanelekből áll.
A polctartó gerenda támasztja alá a polcpanelt teljes szélességében (UGP S1 polcelem).
Polcok szélessége lehet: 600, 900, 1200, 1500, 1800 mm,
A polcok mélysége pedig 320, 400, 500, 600, 700 és 800 mm
A polcok teherbírása: 130-650 kg
Az UGP S1 csavarmentes salgó polcok átadása alkatrészekben történik így megkönnyítve az elszállítás módját.

Polc

SZERELÉSI ÚTMUTATÓ

KINEK AJÁNLJUK

MAGÁNSZEMÉLYEKNEK

 • otthonra
 • tárolóba
 • garázsba

CÉGEKNEK, VÁLLALATOKNAK

 • irattárba
 • irodába
 • raktárba

ÁLLAMI INTÉZMÉNYEKNEK

 • irattárba
 • irodába
 • raktárba

KIEGÉSZÍTŐK

cimketarto-300x150

Címketartó elem

Amennyiben a polcon tárolt termékek azonosítását a polcon címkével kell megoldani, úgy rendelkezésre áll műanyag címketartó elem.

cimketarto-300x150

Címketartó elem

Amennyiben a polcon tárolt termékek azonosítását a polcon címkével kell megoldani, úgy rendelkezésre áll műanyag címketartó elem. A címketartó a polctartó gerendára a címketartón lévő két fül segítségével rögzül. A címketartó mérete 120×50 mm, a látható címke rész mérete: 110×40 mm. A címketartó elem részét képezi a műanyag címketartó, nyomtatható kartonpapír és védőfólia.

csavarmentes-salgo-polc-galeria-4-224x300

Gumiabroncs tároló

A gumiabroncsokat (gumi+felni vagy csak gumi) a szakemberek szerint nem fektetve, hanem állítva célszerű tárolni.

Gumiabroncs tároló

A gumiabroncsokat (gumi+felni vagy csak gumi) a szakemberek szerint nem fektetve, hanem állítva célszerű tárolni. Az UGP S1 polcrendszer segítségével ez természetesen megoldható. A gumiabroncsok (elsősorban személygépkocsi) esetén 400 mm mély polckeretet kell választanunk és abba 2 db polctartó gerenda (1 pár) szükséges. Ezen polctartó gerendák nagy teherbírásúak és biztonságosan tárolják a gumiabroncsokat. Egy standard autó gumiabroncs mérettel számolva egy 1200 mm hosszú polctartó gerenda-páron 4 db gumiabroncs, azaz egy komplett garnitúra helyezhető el. Egy 2,0 méter magas polcban így három darab komplett garnitúra (3×4=12 db gumiabroncs helyezhető el. Természetesen amennyiben a belmagasság engedi, akkor lehet választani 2,5 méter magas polcot is, ekkor 4 db komplett garnitúra tárolható és így tovább. Elmondható minden további fél méteres növekedéssel további 4-4 gumiabroncs tárolható.

felni-tarolo

Felni tároló

Az autó felnik (lemez vagy könnyűfém) a gumiabroncsokkal analóg módon, de keskenyebb 320 mm széles polcokba lehet tárolni rendszerszerűen.

Felni tároló

Az autó felnik (lemez vagy könnyűfém) a gumiabroncsokkal analóg módon, de keskenyebb 320 mm széles polcokba lehet tárolni rendszerszerűen. Ez esetben a felnik közvetlenül a polctartó gerenda-párokba kerülnek állítva elhelyezésre. A gerenda-párok hossza a felni mérete és tömege alapján kerül kiválasztásra. A felnik kisebb mérete alapján természetesen adott területen több felni eltárolható, mint komplett gumiabroncs.

fiok-2

Kihúzható fiók kisebb termékek számára

Az UGP S1 polcrendszerbe rögzítő fülekkel gyorsan beilleszthető két féle magasságú kihúzható fiók is. Választható 65 mm magas és 165 mm magas fiók is.

fiok-egybe

Kihúzható fiók kisebb termékek számára

Amennyiben kisebb terméket fiókokban célszerű tárolni akkor az alábbi kiegészítővel ez megoldható. Az UGP S1 polcrendszerbe rögzítő fülekkel gyorsan beilleszthető két féle magasságú kihúzható fiók is. Választható 65 mm magas és 165 mm magas fiók is. Ezen fiókok 400, 500 és 600 mm mély kialakításban érhetőek el Ezen fiókok a front oldalon teljes hosszában rendelkeznek megfogóval, de a legnagyobb előnyük, hogy a fiók sínszerkezetének köszönhetően 100%-ig kihúzhatóak. Ezen kívül a fiókok belső oldalain 50 mm-enként perforáció található mely arra szolgál, hogy a fiókot mind a két irányban további részekre oszhassuk. Így egy fiókon belül több szeparált rész is kialakítható. Ezáltal a fiók alkalmas kisméretű termékek pl: gyógyszeres dobozok, kisalkatrészek,stb fiókon belülei szeparált tárolására. A kihúzható fiókok meglévő UGP S1 polcrendszerbe később is beépíthetőek, rendkívül gyorsan és egyszerűen.

melyitett-polc

Mélyített polcok kisebb termékek tárolására

Amennyiben a terméket nagyobb mennyiségben, de látható módon, illetve egy polcszinten több ilyen cikket is kell tárolni, de azok a sima polclapról lecsúsznának akkor megoldást jelenthet a mélyített konténer alkalmazása az UGP S1 polcrendszerben.

Mélyített polcok kisebb termékek tárolására

Amennyiben a terméket nagyobb mennyiségben, de látható módon, illetve egy polcszinten több ilyen cikket is kell tárolni, de azok a sima polclapról lecsúsznának akkor megoldást jelenthet a mélyített konténer alkalmazása az UGP S1 polcrendszerben. A konténer elemnek 300 mm-es szélességben érhetőek el így azok 900, 1200, 1500 és 1800 mm-es polc szélességben telepíthetőek. Egy konténer elem teherbírása 30 kg. A mélyített konténerek a polctartó gerendák nútjaiba kerülnek behelyezésre és alkalmasak arra, hogy szinteltolás segítségével a terméket mindig a kiszedő oldalon érkeztessék. (Oda terelődik a termék a döntött konténerfenék miatt) A mélyített konténer elemekbe 150 mm-enként konténer osztó elemek tehetők, így adott szinten többféle cikkféleség is elhelyezhető.

ruhaakaszto-1

Ruhaakasztó-fogadó elem

Amennyiben ruhafogason lévő ruhát, kabátot szeretnénk tárolni, így az is megoldható az UGP S1 polcrendszerben egy fogadó elem segítségével.

Ruhaakasztó-fogadó elem

Amennyiben ruhafogason lévő ruhát, kabátot szeretnénk tárolni, így az is megoldható az UGP S1 polcrendszerben egy fogadó elem segítségével. A tárolandó ruhák vagy kabátok szélességének megfelelő polc mélységet kell választani pl: 500 vagy 600 mm és a polckeretbe egy speciális ruhaakasztó-fogadó tartó elem kerül. Ezen tartó két oldalán biztosított a ruhaakasztó-fogadó elem 50 mm-enkénti mélység beli állíthatósága. Ezen tartóra kerül rá a ruhaakasztó-fogadó elem, melyre könnyedén ráakasztható a ruhafogas. A ruhák így egymás mellett és egymás alatt is tárolhatóak.

polcoszto

Polcosztók

Bizonyos termékek szükségessé teszik polcon belüli szeparáló elem használatát.

Polcosztók

Bizonyos termékek szükségessé teszik polcon belüli szeparáló elem használatát. Az UGP S1 polcrendszer a tárolt termékhez illeszkedve többféle megoldási lehetőséget is nyújt, melyek a következők:

100 mm magas egyenes elválasztó elem

Ez az elválasztó elem a polctartó gerendára illeszthető tartókonzollal szabadon, a polc teljes szélességében bárhol elhelyezhető. Elöl és hátul is nyitott a polc.

200 mm magas egyenes elválasztó elem

Ez az elválasztó elem a polctartó gerendára illeszthető tartókonzollal szabadon, a polc teljes szélességében bárhol elhelyezhető. Elöl és hátul is nyitott a polc.

100-200 mm magas trapéz elválasztó elem

A polc egyik oldalán 100 mm magas, a másik oldalán 200 mm magas elválasztó elem szintén tartókonzollal kerül rögzítésre a polchoz, a polc teljes szélességében bárhol elhelyezhető. Elöl és hátul is nyitott a polc.

100 mm magas egyenes elválasztó elem elöl és hátul is zárt tartólappal.

Ez az elválasztó elem a polctartó gerendára illeszthető a zárt tartólap párral, a polc teljes szélességében 50 mm-enként helyezhető el. Elöl és hátul is zárt a polc.

200 mm magas egyenes elválasztó elem elöl és hátul is zárt tartólappal.

Ez az elválasztó elem a polctartó gerendára illeszthető a zárt tartólap párral, a polc teljes szélességében 50 mm-enként helyezhető el. Elöl és hátul is zárt a polc.

100-200 mm magas trapéz elválasztó elem elöl és hátul is zárt tartólappal

A polc egyik oldalán 100 mm magas, a másik oldalán 200 mm magas elválasztó elem zárt tartólap párral a polc teljes szélességében 50 mm-enként helyezhető el. Elöl és hátul is zárt a polc.

Polcszintek közötti teljes magasságú elválasztó elem

244, 344 vagy 444 mm magas egyenes elválasztó elem a polctartó gerendára illeszthető tartókonzollal szabadon, a polc teljes szélességében bárhol elhelyezhető. Elöl és hátul is nyitott a polc.

allitott-tarolas

Hosszú termékek állított tárolása a polcrendszerben

Hosszú termékek, pl.: rudak, csövek tárolása is megoldható az UGP S1 polcrendszerben speciális vízszintes csőelem használatával.

Hosszú termékek állított tárolása a polcrendszerben

Hosszú termékek, pl.: rudak, csövek tárolása is megoldható az UGP S1 polcrendszerben speciális vízszintes csőelem használatával. A polcrendszerbe csak a hátsó tartógerendára egy U alakú lemezre hegesztett csőelem segítségével több szinten is elválaszthatjuk a tárolandó termékeket. A vízszintes csőelem a tartó gerendán szabadon elhelyezhető de rendkívül fontos, hogy a polcrendszer stabilitása érdekében minimum 3 pár tartó gerenda szükséges.

muanyag-polc

Műanyag polcpanel élemiszeripari termékekhez és hűtőházakba

Kis tömegű termékek, illetve az ügyfél igénye esetén polctartó gerendába illesztett műanyag polcpaneleken is megoldható.

Műanyag polcpanel élemiszeripari termékekhez és hűtőházakba

Kis tömegű termékek, illetve az ügyfél igénye esetén polctartó gerendába illesztett műanyag polcpaneleken is megoldható. A polcpanelek anyaga polipropilén, 320, 400 és 500 mm mély polcok esetén használható, és egy polcpanel 300 mm széles. A műanyag polcpanel perforált, a perforáció ˃50% a polcpanel felületén, könnyen lemosható, teherbírása max 30. kg/panel. A polcpanel sárga és világoskék színben kapható.

fa-polcpanel-fogado

Fa polcpanel fogadó elem

A polctartó gerendák közé egy speciális L alakú elem segítségével fa polcpanel is telepíthető.

Fa polcpanel fogadó elem

A polctartó gerendák közé egy speciális L alakú elem segítségével fa polcpanel is telepíthető. Az L alakú elem a polctartó gerenda nútjába illeszkedik és a gerenda belső falán támaszkodik meg. Két helyen furat található rajta, melyen a fa polcpanel rögzíthető a rendszerbe.  A javasolt fa polc vastagsága 12-18 mm.

uvegpolc-fogado

Üvegpolc fogadó elem

A polctartó gerendákra egy speciális gumi-műanyag keverék elem segítségével üveg polc is telepíthető.

Üvegpolc fogadó elem

A polctartó gerendákra egy speciális gumi-műanyag keverék elem segítségével üveg polc is telepíthető. Az U alakú eleme a polctartó gerenda nútjába illeszkedik és a gerenda húsára feszül. Az üveg polc így nem érintkezik a fém polctartó gerendával és biztonságosan használható.

oladlfal

Oldalfal, hátfal és ajtó

A megrendelő igénye alapján a polcrendszerre acél horganyzott oldalfal és hátfal is telepíthető.

Oldalfal, hátfal és ajtó

A megrendelő igénye alapján a polcrendszerre acél horganyzott oldalfal és hátfal is telepíthető. Szükség esetén zárható szürke festett ajtó is telepíthető a polcrendszerre.

Az ajtó 900, 1200 és 1500 mm széles polcokra 2,0 és 2,5 m-es magasságú változatokban kétszárnyú nyíló és toló változatban rendelhető.

csavarmentes-salgo-polc-galeria

Öntartó galériás állványrendszer UGP S1 polcrendszerből

A polcrendszer műszaki jellemzői alkalmassá teszik a polcrendszert padló+1 vagy padló+2 szintes öntartó galériás polcrendszer telepítésére.

Öntartó galériás állványrendszer UGP S1 polcrendszerből

A polcrendszer műszaki jellemzői alkalmassá teszik a polcrendszert padló+1 vagy padló+2 szintes öntartó galériás polcrendszer telepítésére. Kialakítása: magasabb polcrendszer ahol az oszlop tartja mind a polcokat, mind a járófelületet is.