ACAI CISI 2006

A METALSISTEM az ACAI (Olasz Acélgyártók Egyesülete) tagja 1992 óta, valamint teljesítette a CISI önminősítési programját. Ezáltal jogosult használni a „CISI Minőség és Biztonság” jelölést. A tanúsítvány garantálja, hogy a METALSISTEM a polcrendszerek gyártására vonatkozó összes szabályt betartja, és eleget tesz az erre vonatkozó olasz törvényekben meghatározott 172/04-es számú „Biztonságos termék”-re vonatkozó rendeletnek.

CE minősítés

A 305/2011 számú Európai Rendeletnek megfelelően, 2014. július 1-jétől, a CE minősítés EN 1090 szabvány szerinti acélszerkezeti termékeknél kötelező. A CE jelölés kötelezettsége kiterjed az épületekben telepített szerelvényekre, a helyi előírásoknak megfelelően. A raklaptároló állványrendszerek e rendelet hatálya alá tartoznak. A CE minősítés tartalmazza a tervezés tanúsítását, az alkatrészek minőség-ellenőrzési eljárásait, melyet egy független akkreditált testület végez.

CERT.IQNET METALSISTEM

A CISQ/RINA (minőségirányítási és szállítási rendszer auditja) az IQNet (Rendszertanúsító Szervezetek Nemzetközi Hálózata) tanúsítási hálózat tagjaként igazolja, hogy a METALSISTEM a következő területeken vezetett be az ISO 14001:2004 szabványnak megfelelő Környezetvédelmi Menedzsment Rendszert: Raktári polcrendszerek tervezése és gyártása. Anyagmozgatási rendszerek és tároló berendezések tervezése, fejlesztése, gyártása és irányítása.

CERT.RINA METALSISTEM

A RINA nemzetközi tanúsító szervezet elismeri, hogy a METALSISTEM az ISO 14001:2004 szabvány szerint megfelelt a Környezetvédelmi Menedzsment előírásainak az alábbi területeken: Raktári polcrendszerek tervezése és gyártása. Anyagmozgatási rendszerek és tároló berendezések tervezése, fejlesztése, gyártása és irányítása.

Metalsistem IGQ ISO 9001 2000 2006

Az IGNet tanúsítási hálózat tagjaként a CISQ/IGQ elismeri, hogy a METALSISTEM Vállalati Minőségbiztosítási Rendszere megfelel az ISO 9001:2000 szabványnak az alábbi területen: raktári állványok és polcok tervezése, gyártása, fejlesztése és telepítése.

Metalsistem polcrendszer minősítések

Ezen dokumentum összegyűjti a METALSISTEM működésére és termékeire vonatkozó tanúsítványokat. Minőségmenedzsment: ISO 9001:2008. Környezetvédelmi menedzsment: ISO 14001:2004. Ellátási lánc biztonságára és meghízhatóságára vonatkozó tanúsítvány: “AEO” FULL. Egészségvédelmi és biztonsági menedzsment rendszerre vonatkozó tanúsítvány: OHSAS 18001:2007. A METALSISTEM termékek TÜV minősítéssel ellátott termékek, illetve megkapták az ACAI-CISI minőségbiztosítási jelölést. Továbbá a termékek az alábbi szabványoknak való megfelelőségről kaptak tanúsítványt: UNI 11262, UNI EN 287-1:2004, UNI EN 1418:1999.

Metalsistem products TÜV 2014

A METALSISTEM termékeire vonatkozó TÜV minősítés az alábbiakat írja le: A termékek üzemi ellenőrzése, tesztelése a tanúsítási szabályoknak megfelelően teljesítve lett. A termelést végző vállalat a TUV SÜD PRODUCT SERVICE által minősített termékeket az alábbi kategóriákban gyártja: Polcok, álló vagy mozdítható polcok. A termelést végző vállalat ellenőrzést végzett a TUV SÜD PRODUCT SERVICE utasításai szerint. A követelmények hibátlan és homogén gyártást írnak elő a vizsgálati és tanúsítási szabályoknak megfelelően.

Nyilatkozat alapanyagról

Ezen nyilatkozat tanúsítja, hogy a METALSISTEM által gyártott termékek S350 GD Z100 acélminőségű, nagy szilárdságú, sendzimir horganyzott eljárással készült alapanyagokból készülnek. A GALVAMAG T kezelés hatására az acél egy vékony, átlátszó, szerves bevonattal kerül kialakításra. Ennek hatására a korrózióálló tulajdonsága kiemelkedő: a METALSISTEM által gyártott termékek a standard 75 óra helyett 150 órát képesek ellenállni sós permetben (ECCA T8). Az eljárásnak köszönhetően a termékek fénye és korrózióállósága és ezzel együtt a termékek élettartama duplája a hagyományos eljárással készült horganyzott termékekhez képest.

TÜV minősítés SUPER123

A SUPER123 termékcsoportra vonatkozó TÜV minősítés kimondja, hogy a termékeken elvégzett tesztek alapján a SUPER123 termékek mindenben megfelelnek a ZH 1/428 és a BGR 234 tároló berendezésekre és eszközökre vonatkozó irányelveknek.

TÜV minősítés SUPER456

A SUPER456 termékcsoporton végzett tesztek alapján a TÜV Rheinland Italia által kiállított TÜV minősítés kimondja, hogy a SUPER456 termékek mindenben megfelelnek a BGR 234 tároló berendezésekre és eszközökre vonatkozó irányelveknek. Továbbá a minősítés meghatározza a termékek maximális terhelhetőségét, illetve magasságát.

TÜV minősítés SUPERBO

A SUPERBO termékcsoport az elvégzett tesztek alapján megkapta a TÜV minősítést, az alábbi szabványoknak való megfelelés eredményeként: PPP 51028A, BGR234, EN15512. A minősítés magába foglalja a SUPERBO állványkeretek és tartógerendák típusait, méreteit, illetve terhelhetőségét.

TÜV minősítés SUPERBUILD

A SUPERBUILD termékcsoportra vonatkozó TÜV minősítés tanúsítja, hogy a termékeken elvégzett tesztek alapján a SUPERBUILD termékek mindenben megfelelnek a BGR 234 tároló berendezésekre és eszközökre vonatkozó irányelveknek. A minősítés táblázatában megtalálható a termékek maximális terhelhetőségének és magasságának összefoglalása.

TÜV minősítés UNIBUILD

A SUPERBUILD termékcsoport körében a TÜV Rheinland Italia által végzett teszteknek a SUPERBUILD termékek mindenben megfelelnek a ZH 1/428 és a BGR 234 tároló berendezésekre és eszközökre vonatkozó irányelveknek, illetve a műszaki berendezésekre vonatkozó biztonságtechnikai előírásoknak (DIN 31000). A TÜV minősítés meghatározza az állványkeretek típusonkénti maximális terhelhetőségét és magasság, valamint a tartógerendák típusait és maximális hosszát.

TÜV minősítés UNIRACK

Az UNIRACK termékcsoport TÜV minősítése kimondja, hogy a termékeken végzett tesztek alapján az UNIRACK termékek mindenben megfelelnek a ZH 1/428 és a BGR 234 tároló berendezésekre és eszközökre vonatkozó irányelveknek, illetve a műszaki berendezésekre vonatkozó biztonságtechnikai előírásoknak (DIN 31000).