Kitekintő: a rozsdamentes acél, mint alapanyag

Egyéb

Ez a praktikus, megbízható, sokféleképpen felhasználható anyag, a vas és a króm sikeres kombinációjának az eredménye.

Ahhoz, hogy egy acél rozsdamentes legyen, legalább 10,5% krómot kell, hogy tartalmazzon, szénből pedig kevesebb mint 1,2%-ot. A rozsdamentes acélok népes családjához 200-nál is többféle minőségű anyag tartozik. A különféle összetételek más-más minőségű rozsdaállóságot, keménységet, rugalmasságot, és foltállóságot eredményeznek, így a felhasználási területei is rettentő szerteágazók. A hídépítéstől kezdve, a bútorgyártáson át, egészen az iparművészetig mindenhol megtalálta a helyét.

Miért jó választás a rozsdamentes acél?

Sok fajta rozsdamentes acélt fejlesztettek ki annak érdekében, hogy ellenálljanak a különböző korróziót okozó környezetnek. Éppen ezért amennyiben fontos szempont, hogy egy bútordarab nyirkos környezetben is minőségvesztés nélkül legyen használható, vagy extra terhelésnek lesz kitéve egy szekrény, a rozsdamentes acél kitűnő választás. Pontosan ez az oka annak, hogy gyakran találkozhatunk vele különböző vendéglátóhelyeken is.

Az említett tulajdonságaiknak köszönhetően rendkívül időtálló választás, ha rozsdamentes nemesacél bútort vásárolunk. Azt is meg kell, hogy említsük, hogy az ilyen anyagból készült termékek elhasználódás után teljes mértékig újrahasznosíthatók, mivel be lehet őket olvasztani, hogy ismét valami új készülhessen belőle.

Így az is elmondható, hogy környezetkímélő megoldást kínál a vásárlók számára.

Nemesacél a lakásban

Ha körülnézünk, akkor észrevesszük, hogy az otthonunkban is szinte minden helyiségben találunk rozsdamentes acél bútorokat, eszközöket. Készülnek belőle szekrények, polcok, ruhaszárítók, székek, asztalok, edények, kések, stb. Kiválóan ötvözhető más anyagokkal, ezért könnyedén illeszthető be a legtöbb stílusú környezetbe.

Erőt és magabiztosságot sugároz. Lehet monumentális, de képes a háttérbe is húzódni, és csupán praktikumával hozzájárulni mindennapi életünk kényelméhez. Gondoljunk csak a mosogatóra, vagy akár egy csavarra.

Kevés olyan anyagot tudnánk említeni, amelynek ennyire széles spektrumon mozog a felhasználási területeinek a skálája. Nyilván nem véletlen, hogy a különböző területek mindegyike megtalálta a módját annak, hogy ezt az ellenálló, mégis jól megmunkálható anyagot hogyan illessze be a gyártási folyamataiba és a kínálatába.

 

Természetesen a rozsdamentes acélnak is különböző minőségei vannak, így ha valóban folt és rozsdamentes, időtálló terméket akarunk vásárolni, akkor törekednünk kell arra, hogy olyan ötvözetű terméket válasszunk, ami maximálisan kielégíti az igényeinket. Persze laikusként az ember nemigen tudja, hogy miről ismerszik meg a minőségi alapanyag, ezért kénytelenek vagyunk a gyártókban, és a forgalmazókban megbízni.

Éppen ezért fontos, hogy mindig megbízható helyről vásároljunk!