Hírek

Az UGP a CeMAT 2016 kiállításon járt

Metalsistem

Idén is megrendezésre került Hannoverben a CeMAT logisztikai kiállítás. A közel 50.000 négyzetméteren elhelyezkedő rendezvényre a világ minden országából érkeztek látogatók és kiállítók egyaránt. A kiállítás fő témakörei a következők voltak: polc és állványrendszerek, anyagmozgató rendszerek, csomagolástechnika, logisztikai szoftverek, műanyag termékek, logisztikai szolgáltatások.

UGP Raktártechnika és a Metalsistem képviselői

UGP Raktártechnika és a Metalsistem képviselői

Mi is részt vettünk a kiállításon, hogy értesüljünk a legújabb fejlesztésekről, innovációkról. A METALSISTEM cégcsoport magyarországi gyári képviseleteként nagy hangsúlyt fektettünk az ő standjuk bejárására, illetve a fejlesztéseikről szóló előadásaikon való részvételre.

A METALSISTEM közel 800 négyzetméteres standja az egyik legnagyobbnak számított a kiállítás ezen részlegén. A standjuk felépítéséhez szükséges anyagot 11 kamion szállította a kiállításra helyszínére, és 12 ember 2 héten át szerelte össze az kiállítási darabokat. Az érdeklődők számára a felső szintek kialakított területen persze nem maradhatott el egy jó olasz kávé vagy Grana Padano elfogyasztása sem.

automata tárolórendszer

A METALSISTEM legnagyobb újdonsága az automata tároló rendszer. Ennek az elve hasonlít a páternoszter gépekhez azzal a különbséggel, hogy ez a rendszer maximum 48 darab 2200 mm széles fiókot tárol egymás felett, melyeket egy liftrendszer automata módon ki- és betárol. Az M48 névre hallgató termék raklapos állványrendszer 2700 mm széles mezőjébe lesz beépíthető, maximum 8000 mm magasságig. A rendszert SIEMENS elektronika működteti, a teszteknek megfelelően zavartalanul. Az M48 kiváló alkatrészraktárakba, ahol sokféle kisebb alkatrész tárolása szükséges.

A következő újítás az irattároló gördíthető polcrendszerek terén történt. Az új fejlesztés a kisebb irattáraknak kedvez, ahol elegendő a kézzel mozgatható állványsor. Az új gördíthető polc elve, hogy nem csak alul van sínes megvezetés, hanem a polcok tetején is van egy sínprofil, amely növeli a rendszer biztonságos használatát, és megkönnyíti az állványsorok mozgatását.

 

gumiabroncs tároló

A gumiabroncs tárolásra a képen látható módszer került ki a fejlesztési részlegről. Az új tároló elve a nagy teherbírású SUPER456 raklaptároló állványok oszlopaira rögzített SUPERCANT tartókarok. Ezekre a karokra rögzített 2 db csőprofil közé ültethető be a gumiabroncs. A rendszer kialakítható egy- illetve kétoldalas változatban, 8000 mm-es magasságig. Előnye a nagy teherbírás, strapabíróság, nagy fesztáv és magasság.

 

Fehér csavarmentes salgó polc

A CeMAT 2016-on bemutatásra került a fehér csavarmentes salgó polc, amely már nálunk is megvásárolható. A METALSISTEM ezzel egy rendkívül szép felületű, igényes terméket dobott a piacra. Az oszlopok, polctartó gerendák és polcpanelek kerültek festés alá, míg a merevítő pálcák horganyzottak maradtak. Ez költséghatékonyság szempontjából rendkívül előnyös, hiszen a tartógerendák nincsenek szem előtt, így felesleges lenne külön festésért fizetni.

A képen látható műanyag polcpanelek is újdonságnak számítanak. Előnyük a könnyű és gyors felhelyezhetőség. Egyszerűen csak be kell akasztani az első és hátsó polctartó gerendákba, és máris használható. Többféle színben is rendelhető, így könnyen lehet színek alapján is szeparálni a polcon tárolt termékeket. A műanyag polcosztók hátsó részébe egy túltolás gátló elem rögzíthető, amely nagy segítséget nyújt a polcon tárolt termékek leesésének megakadályozásában.

 

Új lépcső

A cég másik nagy újdonsága az új lépcső volt. A csupán néhány elemből összeállítható lépcső letisztult designal, rendkívül erős és mobilis terméket eredményez. Hatalmas előnye, hogy nem csak a METALSISTEM rendszereivel kompatibilis (galéria, pódium), hanem önmagában is képes megállni. Bármilyen környezetben használható, és hozzáépíthető már meglévő rendszerekhez.

 

Rengeteg élménnyel és tapasztalattal tértünk haza a CeMAT 2016 kiállításról. A logisztikai területen bekövetkezett fejlesztések és újdonságok megismerése és megtanulása rendkívül fontos szempont számunkra, hogy a maximális minőségű szolgáltatást nyújthassuk ügyfeleink számára.

 

Ajánlott bejegyzések