Salgó polc otthoni használatra

Csavarmentes salgó polc, Csavaros salgó polc
salgó polc előtte és utána ábra 1

Salgó polcot otthonra

Amennyiben rendezett körülmények között, átlátható módon szeretnél tárolni az otthoni dolgokat (a téli gumiktól a szerszámokon át a Nagyi befőtjéig) a garázsban, tárolóban vagy pincében, akkor merül fel először a gondolat, hogy polcra volna szükség. Na igen, de milyen legyen a polc? Fontos hogy tartós legyen, így valamilyen fémpolcban kezdünk gondolkodni.

Ha valaki azt mondja: fémpolc, akkor szinte mindenkinek szinonimaként a salgó polc jut eszébe. A „hagyományos” csavaros salgó polcot szinte mindenki ismeri, hiszen már apáink is salgó polcon tárolták a Trabant alkatrésztől kezdve a megmaradt tapéta tekercsen át szinte mindent.

Ez az a polc, ahol egy L alakú profil tele van lyukakkal, és oda tesszük a polcot ahová csak szeretnénk. Persze a csavaros salgó polcnak van az a hátrányos tulajdonsága, hogy a polc rögzítése (a nevéből adódóan is) csavarokkal történik, ami ugye rengeteg időbe kerül. Márpedig, ha otthon polcra van szükségünk, akkor a csavarozással eltöltött időt mindenki szeretné minimalizálni.

 

Nem a csavarozással akarom eltölteni az otthoni szabadidőmet!

salgó polc kamrába ábra 2Ekkor érdemes választani az UGP S1 csavarmentes salgó polcot. Persze nem attól csavarmentes, hogy nem adunk hozzá rögzítő csavart és rakd össze ahogy tudod, hanem azért mert nincs csavaros kapcsolat a polc és az oszlop között.

Akkor hogyan rögzíthető a polc ha nincs benne csavar?

z oszlopon tartófülek vannak 3 centinként és erre kell „ráakasztani” a polctartó gerendát, amibe a polcpanel beleül. Lényegében 3 centinként a polc bárhova tehető, és mivel nem kell csavar a rögzítéshez, így egy polc „beszerelése” kb. 1 perc alatt elvégezhető!

A szerelési idő ennek hála rendkívül lerövidül, még akkor is ha a feleséged egy garázs komplett falát kérte, hogy polcozd be.

 

Csavaros vagy csavarmentes salgó polc, most akkor melyiket válasszam?

 

Ezt a kérdést segít eldönteni az alábbi összehasonlítás:

UGP S1 Csavarmentes salgó polcCsavaros salgó polc
Nagyon gyorsan szerelhető és átalakíthatóLassú szerelés
Nagy teherbírású és strapabírókis és közepes teherbírás
Akár ma elvihető!!!megrendelés után 3-5 munkanap
Országos kiszállítás rövid határidővelOrszágos kiszállítás
horganyzott (fémszínű) kivitelbenhorganyzott vagy festett kivitelben is
5 év garanciával1 év garanciával
Olcsóbb, mint a csavaros polc
egyik legolcsóbb a magyar piacon
közepes árszint

Hogyhogy olcsóbb a csavarmentes salgó polc, mint a csavaros?

Az UGP S1 csavarmentes salgó polc nagy mennyiségben automatizált és robottechnológiával ellátott gyártósoron készül. Így alacsonyak a gyártási költségek és alacsonyan tartható a polc eladási ára is.

A csavaros salgó polc lényegében manufakturális módszerrel készül ami önmagában is egy drágább technológia, így már a gyártás során jelentkezik az árkülönbség.

Tévhitek a csavarmentes salgó polcról

1. Drágább mint a csavaros salgó polc

Valóban régebben, mikor még kis mennyiségben gyártották és nem volt igény a csavarmentes kialakításra akkor még drágább volt. De jelenleg a csavarmentes salgó polc kialakítástól függően akár 15-45%-al is olcsóbb lehet mint a csavaros változat.

2. Kicsi a teherbírása

salgó polc garázsba ábra 4Az autók sem vastag acéllemezből készülnek, mert akkor csak tankok járnának az utakon, hanem hajlított és merevített lemezekből mégis rendkívül erősek. Az általunk javasolt csavarmentes salgó polcok is hasonló elven működnek, többször hajlított és merevített acéllemezből készülnek, így egy oszloppár teherbírása alapesetben is 1500kg! és a legnagyobb méretű polcok terhelhetősége is 130-640 kg között változik. Egy teljesen hétköznapi kivitelű 1200×500 mm-es polc is 200 kg-ot gond nélkül bír. Tehát: A csavarmentes salgó polc nagyobb teherbírású mint a csavaros

3. Nem elég strapabíró

A gyár több mint 50 éve(!) gyártja a csavarmentes polcokat és hazánkban is már több mint 12 éve értékesítjük és telepítjük a polcokat hiba és gond nélkül. Nem véletlen, hogy a polcokat 5 év garanciával kínáljuk.

4. Ha szükségem lesz később egy kis bővítésre vagy kiegészítésre, akkor vajon elérhető lesz-e még?

Igen, hiszen jelenleg is több mint 120 tonna áll rendelkezésre budaörsi raktárunkban és ez már így van évek óta.

 

Konklúzió

Amennyiben polcot szeretnél otthoni használatra, akkor mind teherbírás, mind variálhatóság, mind ár, mind elérhetőség szempontjából a jobb megoldás az UGP S1 csavarmentes polc, amit 5 év garanciával akár ma hazavihetsz.