Csavarmentes polc összeszerelése

UGP

Ismert tréfa feltenni a kérdést, hogy “Mi a legrövidebb könyv a világon?” “Eszkimó fürdőruhamodellek”, esetleg “Kalauz voltam a Szellemvasúton”, hangzik a vicces válasz. Szakmai poénként a “Csavarmentes salgó polc összeszerelése” könyvcímet is ajánlani tudnánk. Nem azért, mert a csavarentes polc összeszerelése lehetetlen vállalkozás, hanem épp ellenkezőleg: mivel igen rövid időbe kerül, és meglepően egyszerű. Különösen, ha belegondolunk, hogy milyen praktikus és strapabíró tárolóalkalmatosságot alakítunk ki néhány könnyű mozdulattal!

Tényleg ilyen könnyű volna az összeszerelés? A magyarázathoz előbb lássuk, milyen elemekből is áll a ez a fajta salgó polc!

  1. Keret: a csavaros salgó polccal ellentétben itt nincsenek különálló lábak, hanem egybeszerelt keretek, amelyek a polc egy-egy oldalát adják. Az oszlopokat vízszintes és ferde merevítők kötik össze (UGP S1 polc keret). A keretek magassága 2000, 2500 vagy 3000 mm. (Amennyiben nagyobb magasságra van szüksége, 3000-9000 mm-ig az is megoldható, érdeklődjön kollégáinknál!)
  1. Polc: A polcokat egy-egy polctartó gerenda támasztja alá a polc teljes szélességében (UGP S1 polcelem). Ezek a gerendák elengedhetetlenek a polc állékonyságához. A polcok szélessége 600, 900, 1200, 1500, 1800 mm lehet, a polcok mélysége pedig 320, 400, 500, 600, 700 és 800 mm.

 

A csavarmentes salgó polc összeszerelése lépésről lépésre:

  1. Húzza rá a keretekre a műanyag talpat, és állítsa fel az első keretet!
  2. Akassza rá a legalsó polc két polctartó gerendáját! Miután egy gerenda a helyére került, az akasztási ponton minden egyes esetben alkalmazza a kis biztonsági rögzítőelemet is, hogy a rögzítés ne mozdulhasson el.
  3. A másik oldali keretet állítsa a helyére és rögzítse a már beillesztett két polctartó gerendához.
  4. Helyezze be a polcelemeket! Ezek fülekkel kapcsolódnak a kerethez.
  5. Felfelé haladva akassza be egyenként a polcok oldalsó léceit a keretekbe, majd tegye be a polclapokat! 33 mm-es pontossággal állíthatja be a polcelemek magasságát.
  6. Tegye fel a keretek tetejére a műanyag záróelemet!

 

A nagyobb biztonság érdekében kérjük, viseljen munkavédelmi kesztyűt a polcok összeszerelése közben. Jó munkát kívánunk!