UGP S1 csavarmentes polc szerelési útmutató

Csavarmentes salgó polc

A csavarmentes polcok nagy előnye, hogy összeszerelésük gyorsan elvégezhető, így időt és energiát takaríthatunk meg magunknak.

Csavarmentes salgó polc összeszerelése

A polcok fém fülek segítségével csatlakoznak az oszlophoz, így a későbbiekben egy polc átszerelése is csak 1 percet vesz igénybe. Az összeszereléshez mindössze csak gumikalapácsra van szüksége.

Javasoljuk, hogy a szerelés során használjon munkavédelmi kesztyűt. Továbbá javasoljuk a polc falhoz történő rögzítését, amennyiben a polc magassága ötszöröse a mélységnek.

UGP csavarmentes polc

UGP S1 csavarmentes polc vásárlásnál két tételre lesz szükségünk: az állványkeretre és a polcra. Ezen két tétel tartalmaz minden, az összeszereléshez szükséges alkatrészt. Az állványkeret részei: oszlop, egyenes merevítő pálca, ferde merevítő pálca, fém talp.

A polc részei: polctartó gerenda, polcpanel.

Az alábbiakban olvashatja az UGP S1 csavarmentes polc összeszerelésének menetét:

1. Talp felhelyezése az oszlopra

A talpat a képen látható módon helyezze fel az oszlop gerincén lévő rögzítő szem mögé. Az oszlopon lévő perforált fülek felfelé álljanak!

2. Egyenes merevítő pálca felhelyezése

Az egyik oszlop gerincén lévő csatlakozó szempárra helyezze fel a merevítő pálcát (a kép szerint) és a nyíllal jelölt helyen üsse le felváltva a pálca két oldalát.

3. Ferde merevítő pálca felhelyezése

A két állványoszlop közé helyezze el az első ferde merevítő pálcát, majd a gumikalapáccsal óvatosan üsse a helyére felváltva előbb az egyik, majd a másik szélén. Gumikalapács segítségével a ferde merevítő pálcát az erősített részen üsse le.
Az összeszerelést akkor lehet folytatni, ha a merevítő pálca a helyére került és mind a két állványoszlopon a fülek teljes felületükkel felfeküdnek a csatlakozó szempárra. Ezután az állványoszlop másik oldalára helyezze fel a második ferde merevítő pálcát és rögzítse a fent leírt módon.

4. Polctartó gerendák felhelyezése

A polctartó gerendákat helyezze el az oszlopon lévő tartófülekre a kívánt magasságokon. A polctartó gerendán lévő polcpanel fogadó nyílás felfelé nézzen, a nyíllal jelölt ábra szerint.

5. Polcpanelek felhelyezése

A polcpaneleket tegye a polctartó gerendán lévő fogadó nyílásokba.
Megjegyzés: egy polc több polcpanelből is állhat. (Például az 1200×600 mm-es polc 2 darab 600×600 mm-es polcpanelből).

Fali rögzítő

Ha a polc magassága nagyobb a mélység ötszörösénél, akkor a polcot ki kell rögzíteni! Ebben nyújt segítséget a gyári fali rögzítő elem, amely nem az alapcsomag része, külön megvásárolható. A fali rögzítő elem a rögzítő csavarokat NEM tartalmazza.

fal rögzítő

A fali rögzítő elemet helyezze fel az oszlopon lévő tartófülekre. A rögzítéshez használjon a fal típusának megfelelő csavart. A fali rögzítő elemet igény szerint akár 2 fél darabra is szedheti.

Az összeállítást szemléltető videót megtekintheti a honlapunkon található videók között.

Salgó polc tervező

Szeretnénk virtuálisan is segíteni Önnek a megfelelő polc kiválasztásában. Ezért létrehoztuk az UGP salgó polc kalkulátort, ahol négy adat megadásával azonnal megtudja, hogy az adott feladatra a csavaros vagy csavarmentes polc a megfelelőbb. Polc kalkulátor itt érhető el! »»

Salgó polc összeszereléshez technikai segítség az UGP szakértőktől

Amennyiben az összeszerelés során technikai jellegű kérdése lenne, vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal, és küldje el nekünk kérdéseit, észrevételeit itt! »»