Csavarmentes salgó polc, Csavaros salgó polc, Salgó polc

Fém polcok előnyei

Az ipar kialakulásával lassan a vas- és fémipar is külön szakmává vált és rohamos fejlődésnek indult. A fém megmunkálásának számos lehetőségét ismerték meg az emberek. A megváltozott körülmények az igényeket is megváltoztatták. A régi, hagyományos eszközök helyett, újabb, praktikusabb tárgyak kerültek forgalomba. A fém polcok eredetileg Angliából származnak és méretezésük a hagyományoknak megfelelően collban történt. Hazánk a fém polcok gyártásba az 1960-as években kapcsolódott be, a méretek megjelölésére már a metrikus mértékegységrendszert használták fel. A termék előnyeit nemcsak az ipar és kereskedelem élvezte, a fém polcok a háztartásokban is közkedveltek voltak.

Raktározás, tárolás salgó polcok, fém polcok felhasználásával

A salgó polc leggyakoribb felhasználási területe a raktározás. A tárolás, raktározás sem mellőzheti a szakértelmet, a minőségi alapanyagok felhasználását. Raktározásnál a fő tevékenység az áru tárolására, annak állapotának, minőségének és állagának megóvására, illetve elhelyezésére irányul. Az állványos tárolás a termékek stabil elhelyezését teszi lehetővé.

Fém polcok előnyei:

  • Hosszabb az élettartamuk, nehezebben kopnak, deformálódnak egyéb alapanyagból (fa, műanyag, stb.) készült tárolórendszerekhez képest.
  • Használat közben minden berendezési tárgy koszolódik. A fém polcok könnyen tisztán tarthatóak, egyszerűen lemosható bármely típusa, a csavaros és a csavarmentes változat is.
  • Az egyéni igények figyelembevételével kialakított polcrendszer optimális helykihasználást tesz lehetővé, hiszen a termékek nem ömlesztve vannak elhelyezve, hanem a raktér minden sajátosságát kihasználják.
  • Nem számít az alapterület, a polcrendszerek segítségével a legkisebb üzlet és a legnagyobb raktár is praktikusan, ízlésesen berendezhető.
  • Amikor nagyobb méretű áru érkezik, elhelyezése nem jelent gondot, a polcmagasság gyors megváltoztatásával minden gyorsan és egyszerűen a helyére kerül. A polcok méretei bármikor megváltoztathatóak a konzolok áthelyezésével.
  • Megelőzhető a zsúfoltság, elkerülhető a káosz érzése, áttekinthetőbbé válik az árukészlet.
  • A jól átgondoltan összeszerelt, kialakított fém polcokon történő elhelyezés termékek rendszeres hozzáférhetőségét teszi lehetővé. Nem kell megmozgatni a teljes árukészletet egy-két darab tételért.
  • A termékek könnyen mobilizálhatóak, elmozdíthatóak helyükről, szállításuk nem körülményes.

Fém polcok, salgó polcok fajtái:

Milyen különbség van a két típus között? Milyen előnyei és hátrányai vannak a csavaros változatnak? Miért ajánljuk inkább a csavarmentes salgó polcokat?

Kezdetben, a gyártás megkezdésekor csak a hagyományos, csavarkötéses változatok voltak ismertek. Az oszlopokhoz csavarok rögzítették a polcokat, a stabilitást a saroklemezek fokozták. Nehéz volt összeszerelni őket, és ha a szükséglet megváltozott, a fém polcok áthelyezése körülményessé és hosszadalmassá vált. Napjainkban nemcsak a praktikussága miatt, de kedvező ár-érték arány miatt is egyre inkább csavarmentes fém polcok váltak keresettebbé.

A csavarmentes fém polcok a tartó kerethez pattintással illeszthetőek helyükre. Nagyon rövid idő alatt, akár szakértő segítség nélkül is összerakhatók. A csavaros polcok terhelhetőségére nem lehet panasz, mégis a kialakítás miatt az alaplemez terhelhetősége 15%-kal kevesebb. A csavarmentes változaton több, nehezebb áru is elhelyezhető, teherbírása 145-640 kg-ot is eléri. A különbség oka abban keresendő, hogy a csavaros változat esetében a terhelés kizárólagosan a panelon oszlik el, míg a csavarmentes fém polcok terhelését a technikai fejlesztéseknek köszönhetően a polcokon kívül tartógerendák is átveszik.

A csavarmentes fém polcok TÜV és CE minősítéssel rendelkeznek. A TÜV nemcsak Németországban, de szerte a világon egy elismert, szigorú minőségbiztosítási rendszer. A három betű a biztonságot, megbízhatóságot, semlegességet képviseli. A CE jelölés az Európai Unió országaiban forgalomba hozott ipari termékek megjelölésére szolgál, azok minőségét és biztonságát garantálja.

Nem szeretne napokat, heteket várakozni a kiválasztott termékre? Az állandó árukészletből azonnal választhat, és hazaviheti a csavarmentes polcrendszert, melyet a későbbiekben az igények, lehetőségek, szükségletek megváltozásakor tovább bővíthet.

Ajánlott bejegyzések