Praktikus helykihasználás

Egyéb

Praktikus helykihasználás

Bútoraink nagy részénél megvalósul az a kritérium, hogy felépítésében valamilyen módon variálható, bővíthető. Ennek az az egyik legfőbb oka, hogy tisztában vagyunk vele, hogy az emberek otthonai nem egyformák, így a bútorok méreteivel, elhelyezésével szembeni igényeik is különbözőek.

Sok esetben egy könyvespolc jobban mutat a földön, mint felszerelve a falra. Az is elképzelhető, hogy egyszerűen csak nincs már hely a földön elhelyezni egy újabb bútordarabot, ezért kerül fel a falra. Legyen az ok bármi, mi igyekszünk támogatást nyújtani, hogy otthona kényelmes, praktikus, mégis tökéletesen hangulatos legyen.

 

Ha kevés a hely

Természetesen azt is szem előtt tartottuk, hogy sokan küzdenek azzal a problémával, hogy kevés a hely ahová pakolhatnának. Ilyen esetekben jól jön, ha vannak olyan bútorok, amik akár kis helyeken is elférnek, mégis nagy mennyiségű holmi befogadására képesek.

Amennyiben Önnél magas a belmagasság, de az alapterület kicsi, érdemes kis alapterületű felfelé törekvő bútorokkal berendezni azt. Persze nem mindenki szeretne padlótól a plafonig polcokat, azért néhány magasabb szekrény, vagy tároló elhelyezése még nekik sem fog gondot okozni, figyelembe véve, hogy mennyi mindent tudnak rajta könnyűszerrel elhelyezni.

Nyilvánvalóan szükség van a tavaszi nagytakarításra, amikor bizony erősnek kell lenni, és megválni olyan dolgoktól, amikhez évek óta nem nyúltunk; de még így is kimondható, hogy a holmijaink folyamatosan gyarapszanak. Éppen ezért kell egy kicsit merészebben hozzáálnunk a lakberendezéshez. Ha kicsi a konyhánk, vagy az étkezőnk, akkor a kávéfőzőt, ha tehetjük, elhelyezhetjük a nappaliban, vagy akár az előszobában is. A világos terek köztudottan optikailag növelik a térérzetet, és ha minden hasznos centimétert okosan rendezünk be, csodákra leszünk képesek.

 

Legyen mindenhol tároló

 

Lehet galériaágyunk, vagy emeleteságyunk, így íróasztal vagy gardrób alakítható ki alatta, de ha nem szeretnénk ilyen magasan aludni, akkor az is elég lehet, ha egy dobogóra tesszük az ágyunkat, és a dobogóban tárolókat alakíthatunk ki. A lépcső alatt, de akár a lépcsőbe is beépíthetünk fiókokat. A könyvespolcra a könyvek közé is beállíthatunk egy-egy szebb kosarat, tárolót, de a szekrények tetejét sem kell szabadon hagyni. Sokkal könnyebb lesz rendet tartani magunk körül, ha mindennek van helye.