Salgó polc

Babavárás salgó polccal

Lehet hogy elsőre furcsán hangzik, hiszen amikor egy kisbaba érkezesére készülünk, annyira tele vagyunk érzelmekkel, hogy sokkal inkább a díszes, színes bútorok közül válogatunk. Aztán idővel persze rájövünk, hogy egy kisbaba nem kevés kisebb és nagyobb holmi beszerzésével jár, a babakádtól kezdve a mérlegen keresztül a cumisüvegekig. Cikkünk témája: Babavárás salgó polccal

Mobilitás és átalakíthatóság

A salgó polcok nagy előnye, hogy könnyedén bármilyen színűre lefesthetjük, átalakíthatjuk, így ha például a fallal megegyező színt választunk, a polcok szinte láthatatlanná válnak, de szép színes szekrénysort is készíthetünk belőlük. Egy kis szalag segítségével a plüssökre is varrhatunk akasztót, amiket így a szekrény oldalára akaszthatunk. Ezzel helyet takaríthatunk meg, és dekorálhatunk is egyben. Így már a salgó polc is barátságos, vidám hangulatú lesz, és biztos, hogy mindennek találunk rajta helyet, hogy mindig minden kéznél legyen amikor kell.

A kisbabánkkal rengeteg új holmi is kerül a háztartásba, de ezek közül nem mindent akarunk majd a kicsi szobájában elhelyezni, hiszen akkor előbb-utóbb raktárrá változna a helyiség. Vannak azonban olyan helyek a lakásban, ahol nincsenek útban ezek a dolgok, mint például a pelenkák, popsitörlők, amikből nagyobb mennyiséget vásárolunk egyszerre, hiszen úgy olcsóbb, és sokat is használunk belőle.

Arról nem is beszélve, hogy sokszor kapunk ismerősöktől, barátoktól, nagyobb gyerekek szüleitől ruhákat, játékokat, amiket valahol el kell helyezni addig, amíg az apróság bele nem nő. Ezeket érdemes már előre méret és évszak szerint rendszerezve elrakni, hogy amikor eljön az ideje ne kelljen minden alkalommal az egész ruha és játékhalmot átválogatni.

Babavárás salgó polccal

A következő fordulópont, amikor már a mi babánk kezdi kinőni a ruháit, holmijait, ami eleinte egészen gyorsan történik. Ezeket is érdemes mindjárt méret megjelöléssel félrerakni, hiszen ha jön a kistestvér, akkor azonnal tudjuk, hogy mi az amit neki már nem kell beszereznünk. Külön dobozt készíthetünk az emlékeknek is, amit magunknak akarunk megtartani. Ebben a dobozban kaphat helyet az első kisruha, kiscipő, a kórházi karszalag, az első fogkefe, hajtincsek, tejfogak, gratuláló lapok.

Ennek folyományaként készíthetünk a gyerekeknek is saját emlékdobozt. Az első pár évben mi rakhatunk bele minden évben egy-két dolgot, fényképet, cumit, kedvenc játékot, rajzot, aztán ha kicsit nagyobbak, akkor már tölthetik ők a dobozokat olyan apróságokkal, amiket majd felnőtt korukban megmutathatnak a saját gyerekeiknek.

Tehát ennek a rengeteg doboznak, zacskónak szintén helyet kell találnunk. Olcsó, gyors és tökéletes megoldás ezekre az esetekre néhány salgó polc. Amikor szükségessé válik bővíthető, nem kell rögtön egy komplett szekrénysort megvásárolni és elhelyezni, a polcok magasságát is az igényeink szerint választhatjuk meg, és könnyen áthelyezhető, szétszedhető és újra összerakható, ha költözünk vagy csak átrendezzük a lakást.

Kitűnő egészséget, sok mosolyt és jó babázást kívánunk!