Műanyag raklapok

Műanyag termékek

Napjaink modern raktározási és szállítási standardjai megkívánják, hogy még az olyan, talán elhanyagolhatónak tűnő részletek, mint a raklapok terén is megmutatkozzon a fejlődés. Önmagában a raklap egy zseniális találmány, hiszen a gyors, automatizált, biztonságos rakodás, raktározás és szállítás elengedhetetlen kelléke.

A klasszikus fa raklapok azonban, bár rendkívül sokoldalúan hasznosíthatóak, ma már többnyire az alternatív felhasználás, hobbi barkácsolás terén fordul feléjük jelentékenyebb figyelem. Hogy miért? Elsősorban azért mert ezek a kezeletlen faanyagok rosszul tűrik a nedves közeget. Ennek eredményeként könnyen berohadnak, vetemednek és rövid idő alatt használhatatlanná válnak.

Ezzel szemben a műanyag raklapok széles hőmérséklet tartományban használhatóak, könnyű őket tisztán, higiénikusan tartani. Mindezek mellett a műanyag raklapok, a felhasználási területek sokfélesége, illetve az őket jellemző ismérvek alapján igen változatos termékpalettát tudnak felmutatni.

 

Fontos a felhasználási terület

Mi alapvetőn két fő csoportot különböztetünk meg termékeink esetében. Ezek az általános célú, illetve az élelmiszeripar területén hasznosítható raklapok. Mindkét termékcsalád esetében elmondható, hogy könnyített, normál és erősített, nagy teherbírású kivitelben állnak vásárlóink rendelkezésére. A könnyített kivitel kisebb terhelések esetén javasolt, hiszen ebben az esetven a kis bekerülési költség mellett a raklapok mozgatása is lényegesen könnyebb.

Termékeink három hosszanti csúszótalppal, vagy 4, illetve 9 lábbal rendelhetőek.

A műanyag raklapok alapanyaga HDPE, azaz nagy sűrűségű és magas szakítószilárdságú polietilén, amely lehetővé teszi a kiváló tisztíthatóságot, a megfelelő rugalmasságot és a nagy használati hőtartományt.

A műanyag raklapok további előnye, hogy könnyen és jól látható módon jelölhetőek és azonosíthatóak, ami logisztikai szempontból nagyon fontos ismérv.

 

Általános célú műanyag raklapok

A műanyag raklapok felső felületének a kialakítása lehet rácsos, lukacsos, vagy teljesen zárt, továbbá kérhető sima vagy peremes kivitelben is. A peremes kivitel nagyon hasznos amennyiben kisebb ládákat vagy rekeszeket tárolunk egymásra halmozva a raklapokon, mivel ilyen esetben a perem megakadályozza, hogy a ládák lecsússzanak a raklapról. Az általános műanyag raklapok színe igény szerint lehet fekete vagy szürke. Tömbös- és állványban történő tárolásra egyaránt alkalmasak.

 

Élelmiszeripari műanyag raklapok

Mivel az élelmiszeripar területén komoly higiéniai szabályoknak kell megfelelni, ezért már a műanyag raklap alapanyagának kiválasztásakor szem előtt tartottuk, hogy a raklapok tisztítása nagyhőmérsékletű, magasnyomású mosóval is megvalósítható legyen. Az élelmiszeripari műanyag raklapjaink sima felületűek és fehér színűek. Kialakításuknál az elsődleges szempont az volt, hogy ne legyen a raklap felületén olyan rész, ahol megtapadhat a szennyeződés.

A műanyag raklapok mérete változó, a standard-től, a standard EUR-on át, egészen az egyedi méretekig.

 

A műanyag raklapok kialakítása tehát nagyban függ a felhasználás módjától. Bármelyik típus mellett dönt is, minden esetben időt álló, higiénikus és rendkívül stabil megoldást biztosít cége számára.