Fémpolc megoldások: csavaros és csavarmentes polcok

UGP

A méltán népszerű és számtalan funkcióban felhasznált fémpolc megoldások sokaságát egyesíti. Lehet belőle indusztriális stílusú gardrób, praktikus spájz, maximális helykihasználású raktár síneken mozgó polcokkal, burjánzó szobanövények vízbiztos állványa, nyitott könyvespolc vagy dobozokkal és gumiabroncsokkal megrakott garázsfal. Minél gyakorlatiasabban és kreatívabban gondolkodik valaki, annál több lehetőséget fedezhet fel az olcsó és minőségi fémpolcokban. De mivel többféle fémpolc kapható a piacon (nálunk, az UGP-nél is), jó, ha Ön tisztában van azzal, hogy melyik polctípusnak mik az előnyei. De mi is az alapvető különbség az egyes salgó polc megoldások között?

Alapvető különbségek a fémpolc típusokban

Nem nehéz rájönni, hogy a csavaros salgó polc csavarokkal szerelhető össze, míg a csavarmentes polc csavarok nélkül rögzíthető – az egyes polcelemeket csak be kell akasztani a helyükre. A keretté összekötött oszlopokon 33 milliméterenként van lehetőségünk erre.

Ássuk mélyére a külnbségeknek!

A fémpolc megoldások közti egyszerű különbség azonban több gyakorlati következménnyel is jár. Egyrészt fontos tudnia, hogy ha már meglévő salgó polcát szeretné bővíteni, az csavaros vagy akasztós technológiával készült-e. Ugyanis a két polctípus egymással nem kombinálható. Másrészt az összeszerelést nagyban megkönnyíti, hogy a csavarmentes polc elemeit csak egymásba kell akasztani, még csavarozni sem szükséges. Ha tehát nem szeretne sok időt tölteni az összeszereléssel, mindenképpen a csavarmentes változatot ajánljuk. Fontos megjegyezni, hogy a csavarmentes salgó polc egyszerűsége dacára nem kevésbé stabil és teherbíró, sőt, egy technikai megoldás miatt az egyes polcprofilok még nagyobb súlyt is elbírnak, mint a csavaros polcok. Maga a keret is erősebb, mint a csavaros polc esetében, ugyanis a csavarmentes polcoknál két-két oszlop eleve rögzítve van egymáshoz keresztpálcákkal.

A csavaros polcok metrikus és colos (1 col: 25,4 mm) méretezéssel készülnek, míg a csavarmentes polcok csak az Európában elterjedtebb metrikus, nullára végződő méretezésben. A részben újrahasznosított anyagból, tömeggyártásban készülő csavarmentes polcok viszont olcsóbbak, ami nem jelenti azt, hogy a minőségük bármiben is rosszabb lenne. Sőt, olyan magas minőségi kontroll alatt készülnek (TÜV- és CE-bevizsgálással), hogy az UGP is 5 év garanciát vállal rájuk. Tehát ebből a két polctípusból és mindkettőn belül nagy méretválasztékból keresheti ki azt, ami leginkább illik az Ön igényeihez. Válogasson a salgó polc megoldások között! A tervezéshez ajánljuk, hogy használja a honlapon található polctervezőt, amely segít megállapítani, hogy a csavaros vagy csavarmentes polctípus-e a legolcsóbb lehetőség az Ön esetében, és hogy milyen polcelemeket érdemes beszereznie a megadott méretek alapján. Honlapunkon részletes árlistát is talál minden alkatrészről, illetve bármikor kérheti munkatársaink segítségét, hogy együtt találják meg a megfelelő polcot.


Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal?

Tájékozódjon részletesen Gördíthető állványokról és a polckalkulátorról. A legjobb azonban az, ha munkatársaink segítségét kéri a céljai, igényei, és a bepolcozható helyiség méreteinek megadásával! A legjobb megoldásokat személyre szabottan kapja! Munkatársaink a legjobb megoldást állítják össze Önnek! Kérje ajánlatunkat, szakértőink segítségét már most!