Salgó polc

A hatékony árukészlet-kezelés kulcsa: A profi, modern raktár salgó polcokkal

Az alábbiakban végig vesszük, hogy milyen egy profi, modern raktár 2023-ban és hogyan is járulnak hozzá a hatékony árukészlet-kezeléshez a megfelelő méretű és minőségű UGP salgó polcok. Cikkünk témája: A hatékony árukészlet-kezelés kulcsa: A profi, modern raktár salgó polcokkal. Nézzük meg milyen típusú salgó polcok állnak rendelkezésünkre.

Egy profi, modern raktár kialakítása

A korszerű raktárakban fontos szerepet játszik az árukészlet-kezelés, a logisztika, a termékek szervezett tárolása és az áru mozgatása. Ehhez viszont megbízható, strapabíró eszközökre és technológiákra van szükség. A raktárak általában nagy helyigényűek, és szigorú szabályoknak kell megfelelniük az áruk tárolása és mozgatása terén. A raktározáshoz különböző típusú polcokat és állványokat használnak, melyek kialakítása és méretei az adott áru típusától és a raktárban elérhető helytől függenek. Éppen ezért az UGP salgó polcok az egyik legnépszerűbb típusú polcok a raktározásban szerte az országban.

UGP salgó polcok és állványrendszerek

Az UGP által forgalmazott salgó fém polcok nem csupán stabilok, hosszú életűek és nagy teherbírásúak, de alapanyaguknál fogva is a raktárak strapabíró alap köveiként lettek létrehozva. Velük nem lehet mellényúlni, ha hosszú távra és a biztonságos működésre fókuszálunk. Könnyen hozzáférhetőek, címkézhetőek, variálhatóak, bővíthetőek és tisztántarthatóak. Tulajdonképpen bármit elbírnak, még soha nem jelentett problémát a különböző méretű és súlyú portékák eltárolása számukra.

A salgó polcok típusai

A salgó polcoknak számos típusa létezik, melyek különböző méretűek és formájúak lehetnek. A leggyakrabban használt típusok a következők:

Raktári kézi polcok

A kézi polcok kézzel pakolt árucikkek tárolására lettek kifejlesztve. Itt rögtön két típust különböztetünk meg, a régebbi típusú csavaros salgó polcot és az innovatív, új csavarmentes salgó polcot. Mindkét polctípus alkalmas a kézzel mozgatható termékek professzionális tárolására. Viszont a hagyományos csavaros salgó polc ideje egyértelműen lejárt, és a helyét egy jóval fejlettebb, modernebb polcrendszer vette át, az UGP S1 csavarmentes salgó polc.
Nézzük is meg mit lehet róla tudni:

UGP csavarmentes salgó polc

Szerkezetük könnyebb, stílusosabb, ám mégis masszívabb, jóval hosszabb ideig számíthatunk rájuk a raktározás során. Teherbírásuk egészen 640 kg-ig terjed, minőségileg pedig elsőrangúak, éppen ezért jár hozzá 5 év garancia is. A polcok 33mm-ként állíthatóak le és felfelé is egyaránt, továbbá könnyedén variálhatóak és bővíthetőek tovább. Sokkal könnyebb és gyorsabb az összeszerelésük, az áruk pedig jóval kedvezőbb, mint elődjeiké.

Galériás raktári polcrendszerek

A raktár méretét illetően változhatnak a különböző UGP salgó polc típusok. Például ha nagy belmagasságú (4,5 m-nél magasabb) terület áll rendelkezésre egy többszintes ipari polcrendszerrel helytakarékos kialakítás eszközölhető, hiszen meglévő alapterületen tulajdonképpen dupla akkora tároló, raktári részt tud létrehozni. Ilyen esetekben gyakran javasoljuk a pódium, illetve galériás típusú polcrendszereinket. Lépcső vagy lift segítségével pedig könnyedén elérhető az adott tárolási szint.

Karos raktári polcrendszerek

Amennyiben szálanyagos, lap vagy bármilyen hosszú terméket szeretnénk raktározni a karos állványok kitűnő választásnak bizonyulnak. A Karos polcrendszerek modulárisak és könnyen bővíthetőek, így a raktári tárolási kapacitás növelése nagyon egyszerűvé válik általuk. Általában ipari, logisztikai és kereskedelmi környezetben használják őket, ahol nagy mennyiségű árut vagy anyagot kell hatékonyan és átláthatóan tárolni és rendszerezni.

Gördíthető raktári polcrendszerek

Amikor minden négyzetmilliméter fontos, akkor a legideálisabb megoldás egy olyan polcrendszer, amely nem csökkenti a tárolási teret a közlekedő folyosó méretével. Pontosan erre a keresletre született meg a gördíthető alváz. Ebben az esetben ugyanis a talajhoz síneket rögzítünk és a salgó polcok ezeken a síneken gördülnek, mozgathatók. Ezáltal a raktár bármely pontjába összetolhatóak úgy, hogy akár egyetlen közlekedő folyosóval rendelkezzék, mely biztosítja az átjárást. Az ipari és logisztikai szektorban gyakran használnak gördíthető salgó polcrendszereket raktárakban, gyárakban és logisztikai központokban, míg a kereskedelmi szektorban áruházakban, nagykereskedelmi raktárakban és disztribúciós központokban is egyaránt előfordulnak.

Raklapos raktári polcrendszerek

Olyan raktári állványrendszerek melyek a raklaposan kezelt áruk tárolásához szükségesek. A portékák mozgatása általában targoncával és raklapemelővel zajlik. A raklapos polcrendszerek a terméktől függően lehetnek soros raklapos állványok, bejárható állványok, vagy mobil raklapos állványok. Ezenkívül megtalálhatóak még az egyedi raklapos állványok is nálunk pl.: push-back állványok.

Keressen minket salgó polc vásárlás szándékával!

Munkatársaink a legjobb megoldást állítják össze Önnek! Kérje ajánlatunkat, szakértőink segítségét már most! »»