Salgó polcok mérete

UGP

A salgó polc a leggazdagabb méretválasztékú polctípus, amely a piacon elérhető. Ez egyrészt lehetővé teszi, hogy pontos helykitöltéssel polcozza be a rendelkezésére álló teret, másrészt a polc kialakításakor rugalmasan alkalmazkodhat a polcon tárolandó áruhoz, tárgyakhoz. Például dobozokban tárolja az iratokat, vagy álló irattartókban? Akkor vagy a dobozok, vagy a függőlegesen álló dossziék méretéhez igazodva érdemes kiválasztania a polctálcák szélességét és a polc magasságát. És ne feledje, a mérettől függ a polc teherbírása is! Mielőtt nekilátna a tervezésnek, fel szeretnénk hívni a figyelmét a colos és metrikus méretezés közti kölönbségre. A savaros salgó polcok ugyanis colos és metrikus méretezéssel is készülnek, azaz mind az angolszász méretskála, mind az Európában máshol bevett millimeter-alapú méretszámítás alapján választhatunk csavaros salgó polcot. Csavarmentes polcban viszont csak egyfajta, metrikus méretezés van. De mi is a különbség a két méretezés között?

Mivel a salgó polcokat először Angliában gyártották, és onnan elterjedve vált népszerűvé, Európa más országaiban is gyártottak és gyártanak polcokat angolszász hosszmértékkel. Ezt a hagyományos polcméretet nevezzük colos méretnek. Egy col, azaz egy hüvelyk 25,4 mm-nek felel meg. Mivel az európai hosszszámítás metrikus, millimeter-alapú, általában elterjedtebbek a nullára végződő méretek, például az egy méter (1000 mm) szélességű polcok.

A salgó polcok mérete a minőséget nem befolyásolja, a méretezés nincs kihatással az árra vagy a műszaki tulajdonságokra. Arra azonban figyelni kell, hogy colos és metrikus méretezésű polcelemek nem illeszthetőek egymáshoz! Ha már meglévő polcrendszerét szeretné bővíteni, gondosan ellenőrizze, hogy a salgó polcok mérete a colos vagy a metrikus rendszerben van-e!

Csavaros salgó polcok mérete

A salgó polc összeállításához összesen 5 elemre van szükség. Ismerkedjen meg az egyes elemekkel, elnevezésekkel, hogy ne okozzon nehézséget a mérettáblázatok értelmezése:

  • Salgó láb (salgó profil, salgó oszlop): 2000 mm, 2500 mm és 3000 mm magasságban kaphatóak, a méretezésben nincs különbség.
  • Salgó polc (salgó polctálca)
  1. Colos rendszerben: 610 mm, 762 mm, 915 mm, 991 mm és 1209 mm szélességű polc kapható. A polc mélysége, azaz a rövidebb oldal hossza 229 mm és 915 mm között mozog. Emellett léteznek kisterhelésű salgó polcok is, 915 mm szélességben.
  2. Metrikus rendszerben: 800 mm, 1000 mm és 1200 mm szélességű polcok kaphatóak.
  • Salgó sarokelem (sarokvas, háromszög): egy méretben kapható.
  • Salgó szimpla talp (egyes talp): egy méretben kapható.
  • Salgó dupla talp (iker talp): egy méretben kapható.
  • Salgó csavar és anya: egy méretben kapható, M8-as csavarkulcs szükséges hozzá.

Csavarmentes salgó polcok mérete

A könnyen összeszerelhető csavarmentes polcok összesen két elemből állnak. Csak metrikus méretezésben kaphatóak, viszont a legnagyobb polcszélesség itt nagyobb, mint ami csavaros polcban elérhető.

  • UGP S1 keret: a csavaros salgó polchoz hasonlóan 2000 mm, 2500 mm és 3000 mm magasságban választható. A keret mélysége, azaz hogy mennyire ugrik ki a falból a polc, 300 és 800 mm között változik.
  • UGP S1 polc: legrövidebb salgó polc 600 mm-es, a legszélesebb 1800 mm-es, és összesen öt méretváltozat kapható a szélesség alapján. A mélység a kerethez igazodva 320 mm és 800 mm között variálódik.

Mivel nagy a választék, a választás nehéz is lehet. A legjobb, ha munkatársaink segítségét kéri, hogy együtt kialakíthassák a céljainak, igényeinek és a bepolcozható térnek leginkább megfelelő, személyre szabott megoldást. Kérje ajánlatunkat, szakértőink segítségét már most!


Tájékozódjon részletesen Salgó polc hírekről és keressen minket a salgó polc elérhetőségek egyikén. A legjobb azonban az, ha munkatársaink segítségét kéri a céljai, igényei, és a bepolcozható helyiség méreteinek megadásával! A legjobb megoldásokat személyre szabottan kapja! Munkatársaink a legjobb megoldást állítják össze Önnek! Kérje ajánlatunkat, szakértőink segítségét már most!