Salgó polccal rendet teremthet

Csavarmentes salgó polc, Salgó polc, UGP

Polcokra van szüksége, hogy átlátható rendet teremtsen a tárolójában, garázsában, vagy raktárában, üzletében?

A salgó polc népszerű, közkedvelt megoldást jelent ehhez és számtalan kiváló tulajdonsággal segíti a tárolást. Mivel a salgó polc fémből készül, és tulajdonképpen oszlop-polc kapcsolatú polcrendszert jelent, ezért rendkívül tartós, strapabíró, fix polcokról van szó, melyeken áttekinthető rendet tud tartani Ön is holmijai, árui között

Egy kis történelem – mi is a salgó polc tulajdonképpen?

salgo-polc-11947-ben Angliában fejlesztették ki a salgó polcokat vagy más nevükön: dexion polcokat. A feltaláló a fapolcok helyett kereste a jó alternatívákat. Így születtek meg ezek az oszlop és polc kapcsolatú fémpolcok, polcrendszerek. Salgó polc hamar elindult világhódító útjára. Nálunk, Magyarországon Salgótarjában készülnek ezek a polcok. Az angolszász eredetüket az is bizonyítja, hogy a méreteiket „col” egységben is kérheti. Az eredeti salgó polcok csavarosak, vagyis a salgó polc elemeket csavarok rögzítik egymáshoz. A polcok gyorsan és könnyen összeszerelhetőek, hiszen mindössze néhány elemből állnak:

 • Salgo polc alapelemei a láb- vagy oszlopprofilok, ezek L alakú elemek, melyeket többféle méretben kérheti Ön is: 1981, 2438 és 3048 mm hosszúságban (illetve a felállított salgó polcok esetében ez már a polcok magasságát jelenti.)
 • Ezekhez az oszlopokhoz kapcsolódnak csavarokkal a polcok, polctálcák, melyeknek teherbírása 50-160 kg közötti az eredeti csavaros salgó polcok esetében.
 • Szükség van még a háromszög alakú sarokelemekre, melyek a polcokat merevítik és rögzítik, sőt, ezzel növelik a polcok terhelhetőségét.
 • Kiegészítik ezt még a salgó polc lábai, melyek szintén csavarokkal fixálhatók csavaros salgó polcok esetében.
 • és persze a Salgo polc csavarok is szükségesek a megfelelő stabilitáshoz…

Salgo polc csavarok azonban a modern salgó polcoknál már szükségtelenek. A mai modernebb fémpolcok, vagy salgó polcok azonban már nem csavarokkal működnek. A modernebb változatok, az ún: csavarmentes salgó polcok elemei ugyanis akasztós módon kapcsolódnak össze. Bár elsőre meglepőnek tűnhet, mégis ez az új és trendibb kivitel már nem csak nagyobb teherbírással rendelkezik, hanem további számos előnnyel is megelőzi a csavaros salgó polc testvérét.

Csavarmentes salgó polcot ezért több szempont figyelembe vétele után is szívesebben ajánljuk Önnek:

 1. salgo-polc-2A csavarmentes salgó polc változatok könnyebben és gyorsabban összeszerelhetők. Nem igényelnek sem csavarokat, sem szerszámokat, sem műszaki érzéket.
 2. Ennek ellenére mégis fixek, stabilak, strapabíróbbak és a terhelésük is nagyobb. Ezek a salgó polcok akár 145-640 kg/polc terhelést is kényelmesen és tartósan elbírnak.
 3. A csavarmentes salgó polcok polcmagassága 33 mm-ként állítható, ezzel meglehetősen kényelmesen variálhatóak és testre szabhatóak az Ön igényei szerint.
 4. A csavarmentes UGP polcok felülete sendzimír horganyzott. Ez egy tartós és esztétikus kivitelt jelent.
 5. A csavarmentes salgó polcok magas minőségi követelmények szerint készülnek és több nemzetközi minőségi szabvány is igazolja minőségüket. Az UGP is 5 év garanciát vállal a csavarmentes salgó polcokra.
 6. A csavarmentes salgó polcok alkalmasak szinte bármilyen holmi, áru, termék tárolására, sőt: a salgó polc kiegészítő elemek tovább növelik a polcok nyújtotta kényelmet, mert alkalmassá teszik speciális termékek tárolására is, mint pl: autógumik, felnik, vagy ruházat, élelmiszer, darabáruk… stb
 7.  A csavarmentes UGP S1 salgó polcok folyamatosan készleten vannak az UGP budaörsi raktárában, így Ön bármikor is érzi szükségét egy ilyen fém polcrendszernek, nyitva tartási időn belül akár azonnal beszerezheti azt.
 8.  A kiszállítást is megrendelheti tőlünk, ez esetben Budapestre: 24-48 órán belül, míg vidékre: 24-72 órán belül jutnak el a csavarmentes salgó polcok.
 9.  A csavarmentes salgó polcok a sok előnyük ellenére is kedvezőbb áron beszerezhetőek, mint a régebbi, csavaros salgó polc típusok. Az ár-érték arányukat figyelembe véve, ezek a salgó polcok előnyösebb választást jelentenek!

Tájékozódjon körültekintően az olcsó polcokról. A legjobb azonban az, ha munkatársaink segítségét kéri a céljai, igényei, és a bepolcozható helyiség méreteinek megadásával! A legjobb megoldásokat személyre szabottan kapja! Munkatársaink a legjobb megoldást állítják össze Önnek! Kérje ajánlatunkat, szakértőink segítségét már most!