Fix vagy gördíthető irattári polcot válasszon?

Gördíthető polcrendszer, Salgó polc

Melyik irattári polc típus szolgálja ki jobban igényeit és céljait,
és melyik milyen előnyöket tartogat Önnek?

Új irattár kialakítását tervezi, vagy már csak bővíteni szeretné a meglévőt további tárolási lehetőségekkel, újabb állványokkal, polcokkal?

Segítünk Önnek a választásban: a választás szempontjait sorra szedtük és mellérendeltük az irattári polc-lehetőségek paramétereit. Így Ön könnyedén átláthatja a céljaihoz illeszkedő lehetőségeket.

  1. Mekkora az irattára?
    Mekkora az alapterülete és milyen a helység belmagassága? Az Ön által raktározott iratok, dossziék, dobozok mekkora mennyiséget jelentenek?Fontos szempont – talán az első a prioritási sorban – hogy a helységet mennyire fogja Ön kihasználni. Iratai folyamatosan termelődnek, és újra és újra újabb polcokat igényelnek? Lehet, hogy hamarosan ki is növi a rendelkezésre álló helyet?Ha így van, és az irat-kupacok csak egyre halmozódnak, akkor Önnek minden pici cm-nyi helyre szüksége lesz előbb-utóbb. Irattári polcait úgy érdemes kiválasztania, hogy azok a padlótól a plafonig kitöltsék a teret – sőt: a polcok közötti közlekedő folyosó is a lehető legkisebb legyen – a munkavédelmi szabályok szerint: 800 mm széles.Ha ez így van, akkor Önnek érdemes a gördíthető irattári polcok, gördíthető állványok vásárlását fontolóra vennie.
  2. Milyen gyakran kell Önnek az irattári archívumból egy-egy dokumentumot előkeresnie?
    Ha az irattár aktív szerepet tölt be irodája, cége életében, mert az állványain tárolt dokumentumokra naponta többször is szüksége lehet, akkor érdemes úgy megválasztania az irattári állványait, hogy azok között a lehető leggyorsabban mozoghasson és tájékozódni tudjon!Ilyen esetben inkább a fix irattári polcokat javasoljuk Önnek!

Milyen lehetőségeket adnak céljaihoz
a fix- és a gördíthető irattári polcok?

A fix irattári polcok
Az irattárnak szánt helységben érdemes fix salgó- vagy fémpolcokat telepítenie, ha az iratok száma nem gyarapszik túlzotcsavarmentes salgó polc irattárba ábra 12t mértékben, és ha napi rendszerességgel keresgélnie kell azok között. A jól áttekinthető tároláshoz egy normál belmagasságú – 2,5 – 3,5 m közötti – helységben a fix irattári polcok, a fém- vagy salgó állványok tökéletesen kiszolgálják az Ön céljait.Fontos azonban, hogy a munkavédelmi előírásokat is figyelembe vegye. Amennyiben a fémpolc szélességénél a magassága 5-ször nagyobb, úgy a polcokat rögzíteni szükséges a padlóhoz, sőt: egymáshoz is. Ha a legnagyobb biztonságra törekszik, és az állvány egészen a plafont súrolja, akkor érdemes felülről is fixálnia. A közlekedő folyosó pedig min. 800 mm legyen!
Ismerje meg az UGP salgó- és fémpolcait, fix irattári polcait!

Ha irattárja nagy belmagassága engedi – 4,5 méter belmagasság felett – lehetősége van galériás irattári polcrendszer telepítésére is, fix kiszolgáló folyosóval. Ezzel szinte megduplázhatja irattári alapterületét és polckapacitását, miközben irataihoz is könnyedén hozzáférhet bármikor.

Gördíthető irattári polcok, gördíthető állványok:
gördíthető polcrendszer ábra 9 Gördíthető állványoknak vagy mobil salgó polcoknak, gördíthető polcrendszerek nevezzük azon salgó polcokat, melyek kerekes alvázakra kerülnek telepítésre, melyek a padlón lévő sínken mozgathatóak.
Ha kisebb helységében túl sok iratot szeretne áttekinthetően és hatékony helykihasználással tárolni, és irataihoz nem feltétlenül szükséges naponta, vagy naponta többször hozzáférnie, akkor a lehető legjobb kihasználást a gördíthető állványok biztosítják. A gördíthető irattári polcok között csupán egy kiszolgáló folyosó szükséges, ami az egyes gördíthető alvázak eltolásával állítható. A gördíthető irattárak kialakítása általában kézi gördítésű hajtott alvázas kocsikkal szokott történni.A gördíthető állványok oszlopainak magassága 2-3 m közötti, terhelhetőségük: 145-300 kg között lehetséges.
Az UGP raktárából 600-900-1200 vagy 1500 mm széles polcok rendelhetőek akár most is!
Tájékozódjon a gördíthető állványok további paramétereiről honlapukon, vagy kérje munkatársaink segítségét, tanácsait!