A fém polc és előnyei

Csavarmentes salgó polc, Csavaros salgó polc

A fém egy praktikus, megbízható, sokféleképpen felhasználható anyag, mely a vas és a króm sikeres kombinációjának az eredménye. Erőt és magabiztosságot sugároz, mely praktikumával hozzájárul mindennapi életünk kényelméhez. Kevés olyan anyagot van, melynek ennyire széles spektrumon mozog a felhasználási területeinek a skálája.

Nem véletlen, hogy a különböző területek mindegyike megtalálta a módját annak, hogy ezt az ellenálló, mégis jól megmunkálható anyagot illessze be a gyártási folyamataiba és a kínálatába. Ilyen a raktározási és tárolási problémákra készült megoldás, a salgó polc is.

Melyek a fém polc előnyei?

  • Hosszabb az élettartamuk és nehezebben kopnak, deformálódnak, mint az egyéb alapanyagból (pl.: fa, műanyag) készült tárolórendszerek.
  • A fém polcok könnyen tisztán tarthatóak, egyszerűen moshatók.
  • Az egyéni igényeknek kialakított polcrendszer optimális helykihasználást tesz lehetővé, a raktér minden sajátosságát kihasználják.
  • Nem számít az alapterület, a polcrendszerek segítségével a legkisebb üzlet és a legnagyobb raktár is praktikusan, ízlésesen berendezhető.
  • Nagyobb árumennyiség elhelyezése nem jelent gondot, a polcmagasság gyors megváltoztatásával minden gyorsan és egyszerűen a helyére kerül. A polcok méretei bármikor megváltoztathatóak a konzolok áthelyezésével.
  • Megelőzhető a zsúfoltság, elkerülhető a káosz érzése, áttekinthetőbbé válik az árukészlet.
  • A jól átgondoltan összeszerelt, kialakított fém polcokon történő elhelyezés termékek rendszeres hozzáférhetőségét teszi lehetővé. 
  • A termékek könnyen mobilizálhatóak, elmozdíthatóak helyükről, szállításuk nem körülményes.

Kezdetben csak a hagyományos, csavaros salgó polc változatok voltak ismertek. Ennél a típusnál az oszlopokhoz csavarok rögzítik a polcokat, a stabilitást a saroklemezek fokozzák. Összeszerelésük nehézkes és időigényes, valamint, ha a szükséglet vagy egy árukészlet megváltozik, a fém polcok áthelyezése körülményes és hosszadalmas. Napjainkban viszont már nemcsak a praktikussága miatt, de kedvező ár-érték arány miatt is egyre inkább csavarmentes fém polcok váltak keresettebbé.

A csavarmentes fém polcok a tartó kerethez pattintással illeszthetőek helyükre. Nagyon rövid idő alatt, akár szakértő nélkül is összerakhatók. A csavaros polcok terhelhetősége is rendkívül magas, azonban kialakítása miatt az alaplemez terhelhetősége 15%-kal kevesebb. A csavarmentes változaton ezáltal több, nehezebb áru is elhelyezhető, teherbírása 145-640 kg-ot is eléri. A csavaros változat esetében a terhelés kizárólagosan a panelon oszlik el, míg a csavarmentes fém polcok terhelését a technikai fejlesztéseknek köszönhetően a polcokon kívül tartógerendák is átveszik.

A csavarmentes fém polcok TÜV és CE minősítéssel rendelkeznek. A TÜV nemcsak Németországban, hanem világszerte elismert és szigorú minőségbiztosítási rendszer. Ez a három betű a biztonságot, megbízhatóságot, semlegességet képviseli. A CE jelölés az Európai Unió országaiban forgalomba hozott ipari termékek megjelölésére szolgál, azok minőségét és biztonságát garantálja.

A honlapon keresztül lépjen kapcsolatba kollégáinkkal, kérjen ajánlatot vagy akár meg is rendelheti fém polcait!